The Farmhouse (Masseria) is located in the lower valley of the Volturno River-  north of the city of the Volturno River- north of the city of Caserta in the Campania region of Italy- in a typical agricultural area with small villages, surrounded by green hills. Its origins date back to the beginning of the eighteen hundreds.

Parts of the original house were kept intact and parts were restored with the addition of a new tasting area, a guest house and an efficient Warehouse (Opificio) for the grapes.

The farm house (Masseria) was built by recovering parts of its original porch, utilizing two old tufa walls and two vaulted rooms on the main floor that belonged to the pre existing rural home.

The preserved parts of the house were entirely  restored and professionally treated to conserve the original stones.

The contrast between the two buildings is evident, partly due to the decision not to build a single structure that included all functions and partly due to the desire of preserving, even partially, the original architecture of the area.

The two vaulted rooms on the main floor have a fine potsherd and mortar plaster and burnt clay pavements.

On the first floor, accessible by an exterior stone staircase (original stones of Trani), there are four guest rooms located next to each other on the terraces and protected by the wood beams of the roof.

All the connected areas between the eaves and the perimeter walls are made of transparent glass to emphasize the suspension between the two parts.

The porch extends under the covered passage to mark the longitudinal development of the building and arrives at a front yard made of white calcareous stones.

The new warehouse (Opificio) is located in different area than the farmhouse, where a lot of artificial work has been done to build it. It develops in a longitudinal direction (accentuated by the deep channeling of the walls) and its height coincides with the vineyards.

The plaster of the basement is a dark earthy colour while the colour of the upper floor- where offices and laboratories are located is illuminated both by long, narrow windows and small square opening – is light yellow.

From the North side of the warehouse one can see the strong projection of the lower part of the warehouse, specifically built to protect the pick up and drop off areas from inclement weather.

The exterior area of the building and the porch are paved with anthracite stone from Mount Vesuvius.